Tartă cu urdă şi coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 26 Iun 2011 | 7045 vizualizari

 

In aceeasi categorie de "simplu si bun" se inscrie si aceasta tarta,cu branzica si fructe,o combinatie care mie mi se pare foarte potrivita.

 

INGREDIENTE

Coca:

  • 240 gr faina
  • 150 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 500gr urda
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Jeleu:

  • coacaze rosii
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 1 plic tort jelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu urdă şi coacăze roşii:

Untul moale se mixeaza cu cele patru linguri de zahar brun (zaharul brun e mai putin dulce),apoi adaugam pe rand galbenusurile .Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si o incorporam in amestecul de unt.lasam la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura,mixam  urda impreuna cu smantana ,zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi laptele si praful de budinca.Razuim coaja de lamaie.

Intr-o forma de tarta tapetata,asezam o foaie de aluat,avand grija sa imbracam si marginea formei.Intepam din loc in loc cu furculita.

Punem umplutura de branza deasupra si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Cand este gata,lasam sa se raceasca apoi punem deasupra coacazele si jeleul.

Jeleul l-am facut dupa instructiunile de pe ambalaj,am folosit sirop de zmeura.

Lasam la frigider,pana cand ne invinge pofta.

Blatul meu a fost foarte sfaramicios,asa ca nu am reusit sa scot tarta din forma.Dar nu ne pasa,la cat e de buna,putem s-o mancam si din tava.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu urdă şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta